HeikkiPenttilä Lähiruokaa naapurituottajien maataloustuotteista naapurien ruokapöytiin

#pientuottajahaaste

Ei tässä nyt tarkoituksellisesti pitänyt näin käydä mutta tässä se mitä tapahtui:

Aamupalalla mm. Vääksyn myllyn kaurahiutaleista kaurapuuroa ja mansikkahilloa Niitty-Seppälän mansikoista. Maanantaiaamuna oli jo tuoretta pikkurieskaakin aamupalapöydässä kun piti saada tiistaiaamuksi kauppojen hyllylle tuoretta purtavaa,

Välipalaksi Paijan mallasvuokaleipää ja päälle siivu Jukolan juuston cheddaria.

Ulkoilupäivän lounaalla pataa jossa oli hautunut mm. Tuomolan porkkanoita, lanttua, Paijan possusta tehtyä chorizo-makkaraa ja Mallaspossua. Myös Heikkilän juustolan munajuusto kiersi pöydässä.

Mämmissähän oli sitä Vääksyn kiviparilla jauhettua ruisjauhoa, maltaat Lahdesta ja mausteena portteri Pyynikin käsityöläispanimosta.

Lounaalla kalaa Iitin maatilatorilta. Salaatissa Friida munia ja Niittylinnun broileria. Salaatin kastikkeessa makuna Peltolan blue homejuustoa ja tuoreyrttejä Järvikylästä. 

Pashan raaka-aineina mm Heikkilän juustolan maalaisvoi ja Vaahteramäen Friida-munat. 

Ruokajuomina mm. Olutpajan vaaleaa Rönnvikin viinitilan Olutpaja pienpanimosta, Panimo Honkavuoren tuotteita, Takatalo&Tompuri, Mustanvirranpanimo ja Saimaan juomatehtaan tuotteita. (no jotain rajaa...)

 

Herkkup&%¤?e tuli syöneeksi jo hankintamatkalla Kultasuklaan Valkosuklaa-salmiakkilevyn ;) 

 

Aika monen kollegan tuotteita löytyy lisäksi arkikäytössä kaapeista mutta eipähän mahtunut näihin kattauksiin. Perusajatuksena ja haaveena  on #aitojamakuja #läheltäparempaa ja se, että millähän saataisiin suuri joukko suomalaisia vielä löytämään arkeensa ja pyhäherkuikseen näitä lähialueen huipputuotteita. Siihen kun keksitään avain, niin saadaan maaseutu taas elämään.      

Joitain aiheeseen liittyviä ruutuja löytyy  www.instagram.com/pottufarmari/​ Monesti oli jäljellä vain nuoltu lautanen kun tuli mieleen asia dokumentoida. 

Tuotteet hankittu M-Anssin kauppa Aitoo, Iitin maatilatori, Prisma, Citymarket, Lidl, vaihdantana Gastro-messujen jälkitohinoissa. www.eggspress.fi ja rieskat haettiin tuolta omalta verstaalta. 

Otatko sinäkin vastaan #pientuottajahaaste ?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat