HeikkiPenttilä Lähiruokaa naapurituottajien maataloustuotteista naapurien ruokapöytiin

Kommenttia ison elintarvikeyrityksen blogistille

Terve, hyvää pohdintaa.

HKn blogi

Toivottavasti jatkuu. Mietin, että haastanko agressiivisesti tai provosoivasti. Koitan vastata neutraalisti ;) 
Minusta elävässä maassa liki joka kylässä saisi olla joku pieni maataloustuotteita jalostava yritys.
Saisi olla paikallisesti värittyneitä leipiä, makkaroita, maitotuotteita, oluita ja viinejä, snapsejakin vielä :) Kala- ja marjajalosteita ja tottavie mitä nyt missäkin kasvaa. 
Elintarviketeollisuuden perusbisneksenä olisi silti kansan ruokkiminen. Me pienet tuotaisiin sitten väriä ja paikallisuutta siihen palettiin.

Väitteeni on, että täällä pohjan perukoilla on ajattelu (strategia) ollut vähän kevyttä. On jämähdetty tähän "huoltovarmuus" mantraan ja on unohdettu kehittyä tämän kuuluisan "lopalisaation" tahdissa. Teollisuus on nukkunut ruususen unta neuvostoliiton kainalossa ja tuotekehitys ja markkinointi kansainvälisesti on unohtunut työlistalta.

Nyt eletään tilanteessa, jossa väkisin ylläpidetään "omavaraisuutta", markkina on kylläinen, eikä teollisuus osaa nähdä meitä pieniä toimijoita muuta kuin uhkana markkinaosuudelleen.

Minun mielestäni meillä pienillä on oikeutus olla pieniä, tehottomia, paikallisia, erilaisia tuotteita kuluttajien ruokapöytään tuottavia pellepelottomia. Teollisuus saisi ajatella meitä tärkeinä ruokakulttuurin tekijöinä ja oman ison mittakaavansa ideoijina ja suunnannäyttäjinä.

Nykyisin pysyn leivässä tekemällä leipää, jota myydään n 160 km säteellä meidän verstaalta. Vanhin tuotteeni on bratwursti, jota tein jo silloin, kun suomalaiset eivät ymmärtäneet ollenkaan makkaran voivan olla harmaata :) 

Minä en tee pieniä sarjoja luodakseni mielikuvaa pientuotannosta vaan olen ylpeästi pientuottaja :) www.potturieska.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Heitti jonkinlaista varoitusta virus/salasanan kalastelusta yms, kun yritin tuonne potturieskan sivuille

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Heittää seuraavaa:

"Sivuston www.potturieska.fi tietoturvavarmenne ei ole kelvollinen. Varmenteeseen ei luoteta, koska se on allekirjoitettu itsellään. Varmenne ei ole kelvollinen palvelimelle www.potturieska.fi. Virhekoodi: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER"

Muuten hyvää asiaa.

Käyttäjän HeikkiPenttil kuva
Heikki Penttilä

Nyt pitäisi sivun aueta paremmin

Toimituksen poiminnat